Laatste aangifte F-formulier

Wanneer iemand overleden is, moet er nog één keer een aangifte inkomstenbelasting gedaan worden. Hoe vervelend ook, maar de Belastingdienst heeft dit nodig en zal hiervoor in de meeste gevallen een uitnodiging toesturen. Het F-formulier is een speciaal formulier die in plaats van de normale aangifte (P-formulier) gedaan moet worden.

Meestal ontvang je dit formulier binnen 5 maanden na het overlijden, zonder tussenpersoon kan de aangifte niet digitaal worden gedaan. Indien je fiscaal partner van elkaar was, mag je er voor kiezen om nog voor het hele jaar als fiscaal partner gezien te worden.

Zo werkt het

Offerte

Je ontvangt van ons binnen 24 uur een offerte. Geheel vrijblijvend.

Akkoord

Bij akkoord gaan we direct voor je aan de slag.

Concept

Na ontvangst van je documenten maken we een concept aangifte.

Indienen

Is het concept akkoord? Dan dienen we je aangifte direct in.

Optioneel

Een gesprek is optioneel. De adviseur neemt dan de aangifte rustig met je door.

Offerte

Je ontvangt van ons binnen 24 uur een offerte. Geheel vrijblijvend.

Akkoord

Bij akkoord vragen wij een machtiging aan bij de Belastingdienst.

Concept

Na ontvangst van je documenten maken we een concept aangifte.

Indienen

Is het concept akkoord? Dan dienen we je aangifte direct in.

Optioneel

Een gesprek is optioneel. De adviseur neemt dan de aangifte rustig met je door.

Onze garanties voor jou

Dit is wat klanten zeggen

100% digitaal

Wij werken volledig online. Daardoor kunnen we echt de tijd nemen voor je aangifte inkomstenbelasting én houden we de kosten laag. De belastingaangifte laten invullen was nog nooit zo makkelijk!

Snel

Geen eindeloze wachttijden bij de klantenservice. We reageren binnen 24 uur. Bovendien bel of mail je gewoon direct met je eigen belastingadviseur. Dat is wel zo fijn.

Begrijpelijk

Jij bent geen belastingexpert. Dat snappen we. Daarom communiceren we begrijpelijk en plannen we eventueel een gesprek in om je aangifte door te nemen.

Volledige hulp bij jouw belastingaangifte. Voor één vaste prijs.

F- Formulier

135 € 160,- voor fiscaal partners(€ 80,- p.p.)
 • Overlijden
 • Vaste Tarieven
 • Met of zonder adviesgesprek

Ook hulp nodig bij de belastingaangifte?

Aangifte inkomstenbelasting

Zowel ondernemers als particulieren moeten ieder jaar de aangifte inkomstenbelasting invullen. Je wilt dan natuurlijk niet te veel belasting betalen, maar je weet ook weer niet hoe het precies zit met al die regels en uitzonderingen

Gelukkig kun je je belastingaangifte dan in laten vullen door een specialist. Wij kennen alle regelingen op ons duimpje en zorgen daarmee altijd voor maximaal belastingvoordeel. Ook in jouw situatie.

Dit kun je verwachten

One Day Finance Over ons

Belastingaangifte na overlijden

One Day Finance neemt de tijd voor hulp bij jouw belastingaangifte inkomstenbelasting. Wij reageren altijd binnen 24 uur. Daarnaast heb je bij het laten doen van je aangifte altijd contact met één belastingadviseur van het begin tot het einde.

Wat is het F-formulier

Het F-formulier is een uitgebreid, papieren formulier. Maar alleen die onderdelen die voor de situatie van de overleden van toepassing zijn dienen ingevuld te worden. Het F-biljet ontvang je om de aangifte inkomstenbelasting van de overledene te doen.

Indien je fiscaal partner van elkaar was is het het makkelijkste om het F-formulier gelijk met je eigen aangifte in te vullen. Je mag er namelijk voor kiezen om het heel jaar fiscaal partner te zijn. Dit omdat je dan nog gebruik kan maken van elkaars aftrekposten en vermogen kan verdelen.

Je mag rekening houden met een volledige jaar aan heffingskortingen, dit resultaat vaak in een teruggave. Een eventuele inkomstenbelasting schuld of vordering moet ook worden opgenomen in de aangifte erfbelasting.

Welke gegevens heb je nodig

Welke gegevens heb je nodig voor het invullen van een aangifte inkomstenbelasting 2021? (veel van deze gegevens staan al vooraf ingevuld, maar dienen nog gecontroleerd te worden.

 • Je persoonlijke gegevens
 • Alle inkomsten uit bijv. Loondienst of ondernemerschap.
 • Nederlandse, maar ook buitenlandse bankrekeningen.
 • Woningen, zowel in box 1 als box 3
 • Aftrekposten
 • Andere bezittingen en schulden
 • De voorlopige aanslag

Ben je ondernemer? Dan heeft de belastingdienst het bovenstaande nodig en meer. De volgende gegevens heeft de belastingdienst dan ook nog nodig.

 • Een winst-en-verliesrekening (Inkomsten en kosten van een bedrijf)
 • De balans (waarde van de bezittingen en schulden van een bedrijf)
One Day Finance F-formulier

Heb je geen F-formulier ontvangen?

In een aantal gevallen stuurt de Belastingdienst geen F-Formulier op. Bijvoorbeeld als de belastingdienst denkt dat er geen bedrag te betalen is of te ontvangen of als de overleden niet belastingplichtig was. In dat geval kan je alsnog het F-formulier aanvragen bij de Belastingdienst.

Verwacht je wel dat de overledene belasting terugkrijgt of moet betalen? Vraag dan het F-formulier aan bij de BelastingTelefoon voor nabestaanden: 0800 – 235 83 54. Was het overlijden in het 1e kwartaal van het jaar? Dan kan het iets langer duren dan 5 maanden voordat je een aangifteformulier krijgt. Dit komt doordat het F-formulier vanaf juni beschikbaar is.

Vaak wijzen de erfgenamen een vertegenwoordiger aan die de meeste zaken afhandelt. De adviseur kan het F-formulier invullen en ondertekenen namens de nabestaanden. One Day Finance kan dit voor jullie regelen.

Scroll to Top