Middeling aangifte

Middeling houdt in dat je al je inkomen uit werk en woning van de afgelopen 3 kalenderjaren bij elkaar op gaat tellen. Heb jij de afgelopen aaneengesloten 3 kalenderjaren een schommelend inkomen gehad? Dan kan het zijn dat je teveel belasting hebt betaald. Teveel belasting betalen wilt niemand. Gelukkig is daar een oplossing voor, namelijk middeling. Een verzoek voor middeling van je inkomen kan aangevraagd worden bij de Belastingdienst.

Bij middeling tel al je inkomen uit werk en woning van de afgelopen aaneengesloten 3 kalenderjaren bij elkaar op. Deze uitkomst deel je daarna door 3. Hier komt een gemiddeld inkomen uit. Over dit gemiddelde ga je opnieuw je belastingbedragen berekenen. Zijn je belastingbedragen na de berekening lager dan je oude belastingbedragen? En is het verschil hoger dan €545,-? Dan kun je belastinggeld terugvragen.

Ben je op zoek naar een adviseur om je middeling formulier in te laten vullen? Of heb je behoefte aan fiscaal of financieel advies? One Day Finance helpt je graag!

Als je wilt middelen moet je een formulier invullen voor de belastingdienst. Je geeft in dit formulier aan welke 3 aaneengesloten jaren je wilt middelen. Vooraf moet je zelf een berekening maken of er iets te middelen is. Anders zal de uitslag alsnog € 0,- zijn.

De kosten voor een aangifte middeling

De kosten voor een aangifte middeling zijn € 100,- inclusief btw.

Middeling aangifte

Voor drie jaar
100 Inclusief berekening vooraf
 • Vaste Tarieven
 • Incl. adviesgesprek
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Gratis berekening vooraf

100% digitaal

Wij werken volledig online. Daardoor kunnen we echt de tijd nemen voor je aangifte inkomstenbelasting én houden we de kosten laag. De belastingaangifte laten invullen was nog nooit zo makkelijk!

Snel

Geen eindeloze wachttijden bij de klantenservice. We reageren binnen 24 uur. Bovendien bel of mail je gewoon direct met je eigen belastingadviseur. Dat is wel zo fijn.

Begrijpelijk

Jij bent geen belastingexpert. Dat snappen we. Daarom communiceren we begrijpelijk en plannen we eventueel een gesprek in om je aangifte door te nemen.

Landelijk en volledig digitaal

Onze hulp voor bij jouw belastingaangifte is landelijk en volledig digitaal. Geen dure doorberekende kantoorkosten en een snelle service! En dat merk je, reactie binnen 24 uur en tijd en aandacht voor je belastingaangifte als particulier of ondernemer.

De tijd die we winnen met het digitaal werken steken we in de aandacht en tijd met onze klanten. Wanneer je jouw belastingaangifte inkomstenbelasting bij ons laat doen, starten wij altijd met het creëren van een duidelijke schets van je profiel en ook voor het indienen van de belastingaangifte maakt onze persoonlijke service het verschil.

Ook hulp nodig bij de belastingaangifte?

Onze garanties voor jouw

Meer over onze support

One Day Finance neemt de tijd voor hulp bij jouw belastingaangifte inkomstenbelasting. Wij reageren altijd binnen 24 uur. Daarnaast heb je bij het laten doen van je aangifte altijd contact met één belastingadviseur van het begin tot het einde.

Ook hulp nodig bij de belastingaangifte?

Een intake online of liever persoonlijk contact?

Hier bij One Day Finance begrijpen wij dat iedereen zijn eigen voorkeur heeft van communiceren. De ene wil graag een persoonlijk gesprek en de andere wil graag zijn gegevens zo snel en geoptimaliseerd aanleveren als mogelijk.

Voor het opstellen van een aangifte inkomstenbelasting 2021 hebben wij een aantal gegevens nodig. Op basis van deze gegevens kunnen wij een correcte belastingaangifte invullen en de juiste documenten opvragen.

Kies jij voor eerst persoonlijk contact of kies je voor direct een online intake?

one-day-finance-aangifte-inkomstenbelasting-2021-2.jpg

Hoe werkt middeling?

Als je de afgelopen aaneengesloten 3 kalenderjaren een schommelend inkomen hebt gehad, dan mag je van de belastingdienst middelen. Je krijgt dan een teruggave mits het verschil hoger is dan € 545,-

Voor middeling gelden de volgende voorwaarden:

 • Alleen het inkomen in box 1 (het belastbaar inkomen uit werk en woning) komt in aanmerking voor middeling;
 • Middeling mag alleen over 3 aaneengesloten kalenderjaren ‘het middelingstijdvak’;
 • Er moeten definitieve aanslagen opgelegd zijn voor de jaren; waarover je middeling wilt toepassen;
 • Je hebt over het middelingstijdvak belasting betaald in Nederland;
 • Het middelingstijdvak heeft geen overlap met een ander ingediende middelingsverzoek;
 • Het middelingsverzoek moet binnen 36 maanden nadat alle aanslagen die bij het middelingstijdvak horen definitief zijn vastgesteld en de termijn voor bezwaar, beroep, hoger beroep of cassatie (6 weken) moet verstreken zijn.
 • Bij een negatief inkomen gaat de belastingdienst uit van € 0,- inkomen uit werk en woning.

Heeft middeling voor mij zin?

Wil je weten of jij gebruik kan maken van middeling? Wij kunnen een gratis berekening voor je maken. Pas als wij een middelingsverzoek indienen bij de Belastingdienst zijn er kosten aan verbonden.

Om een gratis berekening te maken hebben wij je verzamelinkomen nodig van de aaneengesloten 3 kalenderjaren waarover jij middeling wilt berekenen. Je verzamelinkomen is te vinden op je definitieve inkomstenaangifte.

One Day Finance Middeling aangifte
Scroll to Top